fbpx

Tips voor het creëren van een zandloper figuur!

Zo creëer je een zandloper figuur zoals Beyoncé!

Een zandloper figuur wordt gekenmerkt door een smalle taille in combinatie met heupen en schouders die ongeveer even breed zijn. Uit onderzoek blijkt dat mannen zich het meest aangetrokken voelen tot vrouwen met een zandloper figuur. Bent u van nature niet gezegend met vrouwelijke rondingen zoals Beyoncé en Jennifer Lopez? Lees dan snel verder voor onze handige tips & tricks!

Kledingtips

U kunt heel makkelijk een beetje vals spelen en de illusie van een zandloper figuur creëren. Dit doet u door voor de juiste kledingstukken te kiezen. Zo kunt u het beste een zandloper figuur nabootsen door uw taille te benadrukken. Dit kan door middel van bijvoorbeeld een tailleriempje. Ook kunt u door middel van een high waisted jeans (broek met een hoge taille) uw heupen voller doen lijken. U kunt ook door middel van corrigerend ondergoed een zandloper figuur creëren. Shapewear kan namelijk net dat buikje wegwerken, waardoor u een slankere taille krijgt.Bekijk de BioPromiseBekijk de BioFirBekijk de Sportsline

Tips voor een smalle taille
Hoe uw lichaam eruit ziet, wordt voor 80% bepaald door wat u eet en voor 20% door sport en beweging. Het is dus belangrijk om goed te letten op wat u eet. Het ligt voor de hand dat u gezond moet eten en veel water moet drinken om af te slanken. Buikvet ontstaat voornamelijk door stress. Probeer dit dus te verminderen door bijvoorbeeld aan yoga te doen of vaker wat tijd voor uzelf te nemen. Het stressniveau stijgt als u te weinig slaap krijgt, probeer daarom 8 uur nachtrust te krijgen.

Zandloper figuur door sporten

Uw figuur is grotendeels genetisch bepaald, maar door bepaalde oefeningen kunnen uw lichaamsvormen wel een beetje veranderen. Hiervoor hoeft u geen duur sportschoolabonnement af te sluiten, deze oefeningen kunt u prima thuis doen!

 • Rondere billen
  Het zandloper figuur wordt onder andere gekenmerkt door grote, ronde billen. Goede oefeningen hiervoor zijn onder andere de welbekende squats. Ook de oefening lunges oftewel “uitstappen” is een goede manier om uw bilspieren te stimuleren. Zelfs vanuit uw luie bureaustoel of tijdens huishoudelijke klussen, kunt u uw bilspieren trainen. Dit kunt u doen door uw bilspieren regelmatig aan te spannen. Ook wat vaker de trap op en aflopen, helpt om rondere en sterkere billen te krijgen.
 • Smalle taille
  Een ander kenmerk van het zandloper figuur is de smalle wespentaille. Er zijn een paar specifieke oefeningen waardoor de spieren in uw buik sterker worden. Allereerst de welbekende sit-ups. Deze zorgen voor het beste resultaat als de armen gekruist over de borst zijn. Een andere effectieve oefening is de plank, een oefening die pittig is, omdat u uw eigen lichaamsgewicht gebruikt. Als laatste de leukste variant om buikvet te verminderen: hoelahoepen! Een andere optie is de luie methode. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar u kunt zelfs een paar centimeter van uw taille verliezen zonder te sporten. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat u door corrigerend ondergoed van Scala een aantal centimeters afslankt!
 •  Een volle boezem
  U kunt helaas geen grotere cupmaat krijgen door veel te sporten. Door bepaalde oefeningen kunnen ze echter wel gespierder worden, waardoor ze groter lijken. De meest bekende hiervoor zijn de push-ups. Hiermee bedoelen we geen push up bh’s, maar de oefening waarbij u uzelf opdrukt.

Tips op een rijtje:

 • Kleding kiezen die uw taille accentueert
 • Broeken met een hoge taille zorgen voor illusie van vollere heupen]Door corrigerend ondergoed een zandloper figuur creëren
 • Probeer zo gezond mogelijk te eten en veel water te drinken
 • Vermijd stress
 • Goede biloefeningen zijn: squats, lunges, aanspannen van de billen en traplopen
 • Oefeningen voor een smalle taille: sit-ups, planking en hoelahoepen
 • Oefeningen voor grotere borsten: push-ups (opdrukken)

Topmodellen Sylvia Geersen, Kim Kötter en Gaby Blaaser gingen je al voor. Zij behouden hun strakke figuur mede door het dragen van Scala Shapewear. Neem een kijkje bij onze collectie.

Bekijk de collectie