fbpx

Zo creëer je een zandloper figuur zoals Beyoncé!

Home » Zo creëer je een zandloper figuur zoals Beyoncé!

Written by Scala Europe

24/02/2017

zandloper figuur 2

Een zandloper figuur wordt gekenmerkt door een smalle taille in combinatie met heupen en schouders die ongeveer even breed zijn. Uit onderzoek blijkt dat mannen zich het meest aangetrokken voelen tot vrouwen met een zandloper figuur. Ben je van nature niet gezegend met vrouwelijke rondingen zoals Beyoncé en Jennifer Lopez? Lees dan snel verder voor onze handige tips & tricks!

Kledingtips voor een zandloper figuur

Je kunt heel makkelijk een beetje vals spelen en de illusie van een zandloper figuur creëren. Dit doe je door voor de juiste kledingstukken te kiezen. Zo kun je het beste een zandloper figuur nabootsen door je taille te benadrukken. Dit kan door middel van bijvoorbeeld een tailleriempje. Ook kun je door middel van een high waisted jeans (broek met een hoge taille) je heupen voller doen lijken. Je kunt ook door middel van corrigerend ondergoed een zandloper figuur creëren. Shapewear kan namelijk net dat buikje wegwerken, waardoor je een slankere taille krijgt.

Tips voor een smalle taille

Hoe je lichaam eruitziet, wordt voor 80% bepaald door wat je eet en voor 20% door sport en beweging. Het is dus belangrijk om goed te letten op wat je eet. Het ligt voor de hand dat je gezond moet eten en veel water moet drinken om af te slanken. Buikvet ontstaat voornamelijk door stress. Probeer dit dus te verminderen door bijvoorbeeld aan yoga te doen of vaker wat tijd voor jezelf te nemen. Het stressniveau stijgt als je te weinig slaap krijgt, probeer daarom 8 uur nachtrust te krijgen.

Zandloper figuur door sporten

Je figuur is grotendeels genetisch bepaald, maar door bepaalde oefeningen kunnen je lichaamsvormen wel een beetje veranderen. Hiervoor hoef je geen duur sportschoolabonnement af te sluiten, deze oefeningen kun je prima thuis doen!

 • Rondere billen
  Het zandloper figuur wordt onder andere gekenmerkt door grote, ronde billen. Goede oefeningen hiervoor zijn onder andere de welbekende squats. Ook de oefening lunges oftewel “uitstappen” is een goede manier om je bilspieren te stimuleren. Zelfs vanuit je luie bureaustoel of tijdens huishoudelijke klussen, kun je je bilspieren trainen. Dit kun je doen door je bilspieren regelmatig aan te spannen. Ook wat vaker de trap op en aflopen, helpt om rondere en sterkere billen te krijgen.
 • Smalle taille
  Een ander kenmerk van het zandloper figuur is de smalle wespentaille. Er zijn een paar specifieke oefeningen waardoor de spieren in je buik sterker worden. Allereerst de welkbekende sit-ups. Deze zorgen voor het beste resultaat als de armen gekruist over de borst zijn. Een andere effectieve oefening is de plank, een oefening die pittig is, omdat je je eigen lichaamsgewicht gebruikt. Als laatste de leukste variant om buikvet te verminderen: hoelahoepen! Een andere optie is de luie methode. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar je kunt zelfs een paar centimeter van je taille verliezen zonder te sporten. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat je door corrigerend ondergoed van Scala een aantal centimeters afslankt!
 •  Een volle boezem
  Je kunt helaas geen grotere cupmaat krijgen door  veel te sporten. Door bepaalde oefeningen kunnen ze echter wel gespierder worden, waardoor ze groter lijken. De meest bekende hiervoor zijn de push-ups. Hiermee bedoelen we geen push up bh’s, maar de oefening waarbij je jezelf opdrukt.

Tips op een rijtje:

 • kleding kiezen die je taille accentueert
 • broeken met een hoge taille zorgen voor illusie van vollere heupen
 • door corrigerend ondergoed een zandloper figuur creëren
 • probeer zo gezond mogelijk te eten en veel water te drinken
 • vermijd stress
 • goede biloefeningen zijn: squats, lunges, aanspannen van de billen en traplopen
 • oefeningen voor een smalle taille: sit-ups, planking en hoelahoepen
 • oefeningen voor grotere borsten: push-ups (opdrukken)

Topmodellen Sylvia Geersen, Kim Kötter en Gaby Blaaser gingen je al voor. Zij behouden hun strakke figuur mede door het dragen van Scala Shapewear.

Scala Europe

Scala Europe

Scala Europe helpt vrouwen met het verminderen van cellulitis oftewel de sinaasappelhuid, rugvet, buikvet en love handles.

We geven je een zandloper figuur door onder andere de bloedcirulatie te verbeteren met onze shapewear/body shapers en anti cellulitis kleding.

Hoe krijg je een zandloper figuur? [9 tips]

Hoe krijg je een zandloper figuur? [9 tips]

Wat is een zandloper figuur? Het zandloper figuur is waar je in vergelijking met je taille de heupen en je buste breder in omvang is. Dit geeft een uiterlijk vergelijkbaar met een zandloper Veel mensen denken dat ze dit type lichaam nooit kunnen bereiken, tenzij ze...

Hoe kom je van cellulite af? Dit is wat dermatologisten zeggen…

Hoe kom je van cellulite af? Dit is wat dermatologisten zeggen…

Cellulitis: Iedereen heeft het, en de meesten van ons zijn op zoek naar een manier om de kuiltjes op onze dijen, billen en buiken te verwijderen. Hoewel bijna 90% van de vrouwen ooit in hun leven cellulitis krijgt, is verkeerde informatie hierover net zo wijdverbreid...

Afrekenen met cellulite in 4 stappen

Afrekenen met cellulite in 4 stappen

Maakt jouw figuur je onzeker? Een figuur waar je je niet lekker bij voelt, maakt je onzeker. Lovehandles en cellulite op benen, dijen en billen zijn een veelvoorkomend probleem bij vrouwen. 80% van de vrouwen krijgt er mee te maken.

Wil jij rondere billen, een smalle taille en een volle boezem? Dan hebben wij iets voor jou…

1 Reactie

 1. Emma

  Ik heb al een kleine zandloper maar ik wil een nog hardere zandloper ik ben 1.65 m groot en weeg 47 kg

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *