fbpx

Hoe krijg je een zandloper figuur? [9 tips]

Home » Hoe krijg je een zandloper figuur? [9 tips]

Written by Scala Europe

06/06/2021

afvallen tips 2

Wat is een zandloper figuur?

Het zandloper figuur is waar je in vergelijking met je taille de heupen en je buste breder in omvang is. Dit geeft een uiterlijk vergelijkbaar met een zandloper

Veel mensen denken dat ze dit type lichaam nooit kunnen bereiken, tenzij ze ermee geboren zijn. Ze denken dat genetica je lichaamsvorm bepaalt. Hoewel dit tot op zekere hoogte waar kan zijn, hebben we ontelbare keren gezien dat een degelijk trainings- en dieetplan, gemengd met shapewear het won van genetica.

Je doet dit door het volgen van een bepaald dieet en een routine in lichaamsbeweging die helpen om jou een zandloper figuur te geven. 

De gebieden van jouw lichaam die je zult willen richten zullen zijn:

  • Heupen
  • Kont
  • Dijen
  • Abs/Obliek

Workout plan

Volgens NicoletteShapewear is het volgende een goed plan:

Maandag: Billen en Benen Dag (Ex.Squats, Leg Extensions, Glute Bridges, Rainbows, Sumo Squats, Bear Plank Leg Lifts, Weighted Jump Squats, etc….

Dinsdag: Cardio/abs/obliques (Ex…Elliptical, Row Machine, Jump Squats, Medicine Ball Crunches, Situps, Side Planks, Russian Twists, Spiderman, Bicycle crunches, Scissor kicks, etc… 

Woensdag: OFF 

Donderdag: Thigh and Hips (Hip extensions, Hip Flexions, Sideways Straight Leg Raises, Outer & Inner Thigh Kicks, Inner Thigh Circles, Sidekicks, Lateral lunge sidekicks, lunges, etc… 

Vrijdag: Cardio/abs/obliques (Ex…Elliptical, Row Machine, Jump Squats, Medicine Ball Crunches, Situps, Side Planks, Russian Twists, Spiderman, Bicycle crunches, Scissor kicks, etc… 

Zaterdag: OFF 

Zondag: Kont- en beendag (bijv. Squats, Leg Extensions, Glute Bridges, Rainbows, Sumo Squats, Bear Plank Leg Lifts, Weighted Jump Squats, etc.. 

Maandag: Cardio/abs/obliques (Ex…Elliptical, Row Machine, Jump Squats, Medicine Ball Crunches, Situps, Side Planks, Russian Twists, Spiderman, Bicycle crunches, Scissor kicks, etc… 

De cyclus herhaalt zich… ik denk dat je het nu wel snapt!

Duimregel

Als je rondingen probeert te krijgen omdat je vindt dat je te mager bent, moet je proberen aan te komen door meer calorieën te eten en te voorkomen dat je te veel cardio doet. Concentreer je meer op omvang door meer gewicht en reps van 8-10 per oefening te doen. Zorg ervoor dat je 2-3 minuten wacht per set.

Als je overgewicht hebt en het overtollige vet kwijt wilt, moet je minstens 2-3 keer per week cardio doen. Zorg er ook voor dat je meer herhalingen doet (12-15) en minder gewicht terwijl je minder lang wacht tussen de sets (30 seconden – 1:30 seconden). Wij raden intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) aan, omdat het je helpt gedurende de dag meer lichaamsvet te verbranden.

Oude gewoontes | Zandloper dieet tips

Met goede voeding en lichaamsbeweging moet je in staat zijn om elk gewenst gewichtsverlies of gewichtstoename te bereiken, maar ondanks wat veel vrouwenbladen en verhalen van beroemdheden je vertellen, zal het bereiken van dat lichaam tijd kosten.

Het belangrijkste is om geduldig te zijn en consequent te blijven. Veel vrouwen raken gemotiveerd en beginnen, maar een paar weken later zijn ze weer terug waar ze begonnen waren. Als je ooit een nieuwjaars voornemen hebt gehad om af te vallen, is het eerste wat je opvalt hoe vol het begin januari is in de sportschool om het vervolgens dood te zien in februari. Wees niet de 90% die niet afmaakt waar ze aan beginnen.

Ga niet op een hardcore dieet

De reden is dat het NIET duurzaam is. Heb je ooit die mensen gezien die constant in gewicht strijd zijn? De ene dag zijn ze 200 pond kwijt en de volgende dag hebben ze alles weer terug. De belangrijkste reden is dat ze al het voedsel dat ze lekker vinden uit hun dieet schrappen en super hardcore gaan.

Het is goed om te genieten van het voedsel dat je lekker vindt, maar vergeet niet om het met mate te eten. We raden aan om de snacks die je lekker vindt in kleine ziplockzakjes te verpakken om te voorkomen dat je te veel eet. Als er bepaalde dingen zijn waarvan je jezelf er niet van kunt weerhouden ze helemaal op te eten (ijs), koop ze dan helemaal niet en laat ze buiten je huis. Bewaar het voor de occasionele “cheat day”.

Eet meer gedurende de dag

Wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat hoe vaker je eet, hoe sneller je stofwisseling werkt. Daarom raden wij aan om minstens 4-5 keer per dag te eten of tenminste elke 2-3 uur.

De sleutel is om ervoor te zorgen dat je kleinere maaltijden eet en niet slechts 2 of 3 grote maaltijden. Als je 2 grote maaltijden eet die uit veel calorieën bestaan, kan je stofwisseling het niet allemaal verwerken en slaat het uiteindelijk op als vet. Als je kleinere, gezondere maaltijden eet, is je lichaam altijd aan het werk en verbrand je veel sneller en efficiënter vet.

Drink meer water

Niet alleen heeft water geweldige gezondheidsvoordelen, maar het is ook bewezen dat het drinken van water je eetlust vermindert. Stil je hongergevoel door een glas water te drinken bij de 5-6 kleine maaltijden die je per dag eet. Wanneer je begint te sporten en te bewegen zul je gedurende de dag natuurlijk hongeriger zijn.

Water drinken bij je maaltijden is een geweldige manier om je voller te voelen en te voorkomen dat je te veel eet. Onderzoekers ontdekten dat door het drinken van 32 ounces water of meer per dag, vrouwen met overgewicht een extra 5 pond verloren in de loop van een jaar

Eet magere eiwitten

Wist je dat wanneer je traint, je in wezen jouw spieren afbreekt? De manier om je spieren te laten groeien en sterker te maken, zodat je het zandloperfiguur kunt krijgen dat je wenst, is door de spieren groter en sterker te maken. Dat doe je door veel eiwitten te eten. Wij adviseren 1 gram eiwit per pond die je elke dag weegt.

Eiwit is verantwoordelijk voor de wederopbouw van de spieren die je afbreekt door te trainen. Mager eiwit omvat onbewerkte kalkoen, ham, kip, zalm, tonijn, karbonades, gemalen rundvlees boven 90/10, eieren, noten, avocado’s, vis, garnalen, enz.

Eet gezonde snacks

Suiker en geraffineerde koolhydraten zijn arm aan voedingsstoffen en hebben weinig tot geen voordelen voor de gezondheid. Ze worden beschouwd als lege calorieën en worden het meest in verband gebracht met zwaarlijvigheid, bepaalde vormen van kanker, hart- en vaatziekten, en diabetes.

Deze bronnen van suiker zijn onder andere suikerhoudende dranken zoals Gatorade, Redbull en vruchtensap. Kijk uit voor artikelen met witte bloem, zoet broodbeleg, cake, koekjes, gebak en andere gebakken producten 

Lees de etiketten als je in de winkel iets gaat kopen. Als suiker een van de eerste ingrediënten op de lijst is, is het waarschijnlijk het beste om weg te blijven. Let op ingrediënten als fructose maïssiroop en gedeeltelijk gehydrogeneerde olie, beter bekend als transvet. Het is gemakkelijk om je suikerinname te verminderen door deze voedingsmiddelen of andere bewerkte voedingsmiddelen te vermijden en je te beperken tot volledig voedsel zoals groenten, fruit, vlees, vis, eieren, noten en yoghurt.

Drink minder alcohol

De meeste alcoholen bevatten grote hoeveelheden suiker en koolhydraten die, wanneer ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd, een grote invloed kunnen hebben op het gewicht.

Wees je bewust van het aantal drankjes dat je neemt en het soort alcohol dat je drinkt. Alcohol zoals whisky, bier en rum bevatten veel suiker. Probeer dingen te drinken als wodka soda, martini’s, Chardonnay en wijnen met een lager suikergehalte.

Zandloper lichaam dagelijke routine

Het dragen van shapewear is een van de beste methodes om jouw lichaam in een zandloper vorm te gieten. Je tailleomtrek zal effectief afnemen om je een semi-permanent zandloperfiguur te geven. Waist training kan je helpen jouw taille permanent te hervormen.

Conclusie

Om je te helpen jouw einddoel te bereiken, terwijl je werkt aan die verbazingwekkende zandloper vorm, is het belangrijk om in jouw gedachten het eindresultaat voor te stellen voordat het gebeurt.

De manier waarop je dit doet is door je te kleden voor het deel voordat het is gebeurd. Begin met het dragen van kleding die je lichaam zal helpen om er veel ronder uit te zien en je rondingen naar voren brengt. Begin met het dragen van een jurk met strepen. Begin met het dragen van riemen, maxi-jurken, rokken, tulpenrokken, en rokken met laagjes. 

Draag shapewear onder deze outfits die je zal helpen om die zandloper vorm te bereiken, maar geeft je ook vertrouwen en de motivatie die nodig is om niet alleen de moed te hebben om te beginnen, maar ook de wil om het helemaal af te maken tot het einde, dat is dat zandloper figuur dat je wilt. 

Je kunt horizontale strepen dragen omdat het zal helpen jouw lichaam er ronder uit te laten zien.  Dit zal helpen jouw rondingen te versterken. Als je die optie niet wilt gebruiken, kunt je gewoon een grote riem dragen. Je kunt jurken, tulpenrokken of een rok met laagjes dragen om een ronde look te helpen creëren.

Het idee is om een beeld in jouw hoofd te creëren om naar toe te werken, zelfs terwijl je werkt aan het zandloperfiguur. 

Scala Europe
Scala Europe
Hoe kom je van cellulite af? Dit is wat dermatologisten zeggen…

Hoe kom je van cellulite af? Dit is wat dermatologisten zeggen…

Cellulitis: Iedereen heeft het, en de meesten van ons zijn op zoek naar een manier om de kuiltjes op onze dijen, billen en buiken te verwijderen. Hoewel bijna 90% van de vrouwen ooit in hun leven cellulitis krijgt, is verkeerde informatie hierover net zo wijdverbreid...

Afrekenen met cellulite in 4 stappen

Afrekenen met cellulite in 4 stappen

Maakt jouw figuur je onzeker? Een figuur waar je je niet lekker bij voelt, maakt je onzeker. Lovehandles en cellulite op benen, dijen en billen zijn een veelvoorkomend probleem bij vrouwen. 80% van de vrouwen krijgt er mee te maken.

Wil jij rondere billen, een smalle taille en een volle boezem? Dan hebben wij iets voor jou…

Waarom shapewear nodig is voor je bruiloft

Waarom shapewear nodig is voor je bruiloft

Bruiden willen er absoluut perfect uitzien op hun trouwdag. Hun jurk moet hun figuur flatteren, en ze moeten de juiste onderkleding hebben om het te laten matchen. Het beste ondergoed om te kopen voor onder een trouwjurk is shapewear. De stijl, het comfort en het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *