fbpx

Hoe kom je van cellulite af? Dit is wat dermatologisten zeggen…

Home » Hoe kom je van cellulite af? Dit is wat dermatologisten zeggen…

Written by Scala Europe

30/05/2021

resultaat

Cellulitis: Iedereen heeft het, en de meesten van ons zijn op zoek naar een manier om de kuiltjes op onze dijen, billen en buiken te verwijderen.

Hoewel bijna 90% van de vrouwen ooit in hun leven cellulitis krijgt, is verkeerde informatie hierover net zo wijdverbreid als de aandoening zelf.

Het probleem met cellulitis is dat zelfs de experts het niet altijd eens zijn over behandelingen en oorzaken, waardoor het nog moeilijker is om de mythes van de feiten te scheiden.

Om het onderwerp te helpen ontsluieren, vroegen we twee dermatologen in New York City die gespecialiseerd zijn in cellulitis, en wetenschappers van het Good Housekeeping Institute Beauty Lab om hun mening te geven over de oorzaken en of het mogelijk is om van cellulitis af te komen.

Wat is cellulite?

Ten eerste, het is geen overtollig vet.

Volgens Robyn Gmyrek, MD, oprichter van het Columbia University’s Cosmetic Skin and Laser Center, is dat bobbelige uiterlijk dat je ziet het resultaat van vetcellen die tegen de huid opdrukken over de vezelige bindweefselbanden.

“Uit onderzoek is gebleken dat cellulitis zich bij de meeste vrouwen na de puberteit het meest voordoet op de billen en de zij- en achterkant van de dijen”, zegt chemicus Danusia Wnek van het GH Beauty Lab.

Jeannette Graf, MD, assistent klinisch professor in de dermatologie aan het Mount Sinai Medical Center in New York, is het daarmee eens en zegt dat cellulitis niets te maken heeft met gewicht. “Mensen volgen een dieet en hebben nog steeds cellulitis,” zegt ze.

Wat veroorzaakt cellulite?

Hier wordt het lastig…

Volgens Gmyrek en Wnek weet niemand echt waarom cellulitis ontstaat, maar onze experts hebben hun mening gegeven over de oorzaken die vaak als schuldigen worden aangewezen.

Genetica

Dr. Gmyrek zegt dat het onduidelijk is of genetica een rol speelt, hoewel ze zegt dat er wel een verband tussen de twee lijkt te zijn. “Je kunt de genetische aanleg hebben, maar de expressie van de genen kan worden gewijzigd door je keuzes in levensstijl,” legt ze uit.

Dr. Graf gelooft echter dat sommige mensen worden geboren met een grotere kans op het ontwikkelen van cellulitis. “Cellulitis is iets genetisch,” zegt ze. “We beginnen het te zien als we in de twintig zijn.”

Lymfevaten

Wat doet het lymfestelsel? Het lymfestelsel zorgt voor de afvoer van afvalstoffen in het lichaam – een soort riool, aldus Graf. Ze gelooft dat lymfeklieren opgeblazen kunnen raken door ongezonde gewoonten, zoals een slecht dieet en gebrek aan beweging, waardoor cellulitis kan ontstaan.

Veroudering

Mensen denken vaak dat ouder worden cellulitis veroorzaakt, maar beide artsen zijn het erover eens dat leeftijd niet per se het probleem is – het is meer dat de effecten van een rijpere huid cellulitis opvallender maken. “De incidentie lijkt niet toe te nemen met de leeftijd, maar het kan er wel erger uitzien omdat de huid, naarmate ze ouder wordt, aan elasticiteit verliest en meer uitzakt,” legt Gmyrek uit.

Gifstoffen en dieet

In tegenstelling tot wat veel cellulitis crèmes beweren, gelooft Graf niet dat giftige stoffen cellulitis veroorzaken. Ze gelooft echter wel dat voeding een rol speelt. “Wat ik zou zeggen is dat het dieet dat je hebt en het dieet dat je eet cellulitis kan verergeren als het geen gezond dieet is,” zegt ze. Ze denkt ook dat ontstekingsbevorderende voedingsmiddelen zoals zuivel en frisdrank de aandoening kunnen verergeren.

Soorten eten

Hoewel geen enkel dieet of voedingsgroep de oorzaak van cellulitis is (of de oplossing ervoor), kunnen bepaalde dingen het probleem verergeren.

  • Zoutrijke voeding, zoals kant-en-klaarmaaltijden. Veel natrium verhoogt het vasthouden van water in je lichaam, wat een opgeblazen gevoel kan veroorzaken en cellulitis kan verergeren
  • Alcohol en frisdranken, die veel suikers bevatten en kunnen bijdragen aan vetopslag
  • Voedingsmiddelen met veel geraffineerde suiker (denk aan koekjes, cake en dergelijke), die, zoals hierboven beschreven, kunnen bijdragen aan de opslag van vet

Probeer een dieet te volgen dat rijk is aan collageenversterkende vitamine C (die je onder meer vindt in kiwi’s, sinaasappels en tomaten), waardoor je huid er gladder uitziet.

Wat kun je ertegen doen?

Nu zijn we benieuwd…

Bij de dokter

Sommigen denken dat liposuctie de oplossing is, maar de ingreep kan cellulitis juist verergeren. Omdat je gewoon vet verwijdert, kan de huid er nog gerimpelder uit gaan zien.

Scala Europe

Resultaat na60 dagen
Resultaat na 60 dagen

De anti-cellulite shapewear van Scala zorgt ervoor dat je binnen een mum van tijd centimers in omvang kwijtraakt.

De meeste mensen die gebruik maken van de Scala ondermode zien resultaat binnen 60 dagen! Draag je het broekje minstens 8 uur pre dag, 6 dagen per week gedurende 30 dagen dan komen er een hoop voordelen bij kijken:

  • Cellulite tegengaan en  de sinaasappelhuid kwijt
  • Figuurcorrectie en blessures voorkomen
  • Duurzaam afslanken en overtollig vet kwijtraken
  • Bloedcirculatie en huid verbeteren

Benieuwd wat Scala voor jou kan betekenen? Kijk naar de werking van Scala…

Scala Europe
Scala Europe
Hoe krijg je een zandloper figuur? [9 tips]

Hoe krijg je een zandloper figuur? [9 tips]

Wat is een zandloper figuur? Het zandloper figuur is waar je in vergelijking met je taille de heupen en je buste breder in omvang is. Dit geeft een uiterlijk vergelijkbaar met een zandloper Veel mensen denken dat ze dit type lichaam nooit kunnen bereiken, tenzij ze...

Afrekenen met cellulite in 4 stappen

Afrekenen met cellulite in 4 stappen

Maakt jouw figuur je onzeker? Een figuur waar je je niet lekker bij voelt, maakt je onzeker. Lovehandles en cellulite op benen, dijen en billen zijn een veelvoorkomend probleem bij vrouwen. 80% van de vrouwen krijgt er mee te maken.

Wil jij rondere billen, een smalle taille en een volle boezem? Dan hebben wij iets voor jou…

Waarom shapewear nodig is voor je bruiloft

Waarom shapewear nodig is voor je bruiloft

Bruiden willen er absoluut perfect uitzien op hun trouwdag. Hun jurk moet hun figuur flatteren, en ze moeten de juiste onderkleding hebben om het te laten matchen. Het beste ondergoed om te kopen voor onder een trouwjurk is shapewear. De stijl, het comfort en het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *