fbpx
14 korte oefeningen om (meer) cellulitis te voorkomen! + Bonus

Written by beekenbommel

19/10/2019

14 korte oefeningen om (meer) cellulitis te voorkomen!


Zo’n 37% van de vrouwen in Nederland heeft te maken met cellulitis, zeg nou eerlijk; er zijn leukere dingen in het leven.. Gelukkig zijn er oefeningen en middelen om je hiertegen te wapenen! We gaan een aantal korte oefeningen aan je leren en geven je nog een extra bonus tussendoor!


1. Squats

Squats kunnen niet ontbreken aan dit lijstje: ze zijn nou eenmaal super goed voor je billen en bovenbenen. Ook squatten zorgt voor een betere doorbloeding in je bilspieren en bovenbeenspieren. Doordat je bloedcirculatie verbetert, wordt jouw cellulite minder. Hallo, mooie billen!

2. Lunges

Net als squats, zijn ook lunges heel populair om je bilspieren te trainen en dus je cellulite bestrijden. Maak een grote stap met je linkerbeen en laat jezelf zakken totdat de knie van je rechterbeen bijna de grond raakt. Wissel daarna van been. Met lunges verbeter je de bloedcirculatie in je dijen, bovenbenen, billen, buikspieren en onderrug.

3. Muurzit

Als je echt een flinke work-out wil doen voor je bovenbenen, probeer dan eens de muurzit. Met deze oefening sta je met je rug tegen de muur en ga je door je knieën totdat je in een hoek van 90 graden tegen de muur staat. Ik het begin gaat het je waarschijnlijk makkelijk af, maar deze is heel erg tricky! Probeer deze houding eens een minuutje vol te houden en je zal zien dat het zwaarder wordt. Meer doorbloeding = minder cellulite!

4. Donkey kicks

Je krijgt strakke, mooie billen met donkey kicks. Ga op je handen en knieën en trap als het ware met één been naar achteren (houd je knie in een hoek van 90 graden). Dit is een intensieve oefening voor je billen waardoor je jouw cellulite tegengaat. Je gebruikt ook nog eens je buikspieren, dus dat is toch een leuk extraatje.

5. Joggen

Hardlopen, wandelen en andere vormen van cardio kunnen jou heel goed helpen je vetpercentage daar beneden te helpen. Je ziet al snel verandering als je drie à vier keer per week aan cardio doet. Je hele lichaam wordt daar strakker van – inclusief je bil- en bovenbeenpartij!


Figuurcorrigerend en cellulite bestrijden

‘Gouden tip’

De gouden tip blijft uiteraard de ondermode van Scala. Het afslankproces een handje helpen door het dragen van de juiste kleding. Er is een ruime keuze: BioPromise, BioFir en Fitnessline. Nieuwsgierig naar de collectie of wil je iets meer informatie hierover? Klik dan op één van de onderstaande buttons.

http://www.scalaeurope.nl/toepassingen/

http://www.scalaeurope.nl/producten/sport


6. Luchtfietsen

Sommige bewegingen laten meerdere spiergroepen tegelijkertijd werken. Ze zijn perfect voor de zones waar zich kleine knobbeltjes vet gevormd hebben. Dat is de reden waarom deze luchtfiets-oefening deel moet uitmaken van je training.

Luchtfietsen laat de buikspieren werken. Tegelijkertijd stimuleert het ook de bloedcirculatie in de benen. Het is ook een goede oefening als je pijn in de onderrug hebt. Ga op je rug liggen. Til de benen een beetje op van de mat. Leg je armen neer aan de zijkanten van je lichaam. Maak dan fietsende bewegingen met de benen.

7. Step-ups

een oefening die de calorieën te lijf gaat én die slanke benen garandeert. Voldoende herhalen is wel de boodschap. No pain, no gain!

8. Traplopen

Zoals je wel weet, is het nemen van de trap natuurlijk altijd een beter idee dan de roltrap of lift. Bij traplopen gebruik je vooral je billen en bovenbenen – je spieren worden gestimuleerd en dat zorgt voor een betere doorbloeding. Je spieren worden warmer en dat trekt uiteindelijk de huid strak.

9. Zwemmen

Zwemmen is sowieso een mega goede sport als je een strak lichaam wil. Je traint er al je spiergroepen mee. En als alle spieren getraind zijn, is cellulite al veel minder zichtbaar. Dus als je mooie billen wil – spring het water in!

10. Plié squats

Ga rechtop staan en zet je voeten ongeveer 80 centimeter uit elkaar met je voeten naar buiten wijzend. Zorg ervoor dat je rug gedurende de hele oefening recht blijft.
Breng daarna je lichaam naar beneden waarbij je je knieën buigt. Je voeten blijven op dezelfde plek staan. Strek daarna langzaam weer naar boven tot je weer een staande houding aanneemt. Herhaal deze oefening 15 keer.

11. Hip bridge

Zorg ervoor dat je een yogamatje hebt en ga hierop liggen. Zet je voeten op de grond en buig je benen 45 graden. Leg je handen plat naast je zij. Gebruik daarna je hakken en onderlichaam om jezelf omhoog te duwen. Houd dit een seconden vast en breng je lichaam daarna weer naar beneden. Doe dit 30 keer.

12. Touwtjespringen

Cardiovasculaire oefeningen helpen om het optreden van cellulitis te verminderen. Misschien kan je dit moeilijk geloven maar touwtjespringen is één van de beste oefeningen tegen cellulitis.

Het verbetert de bloedsomloop en de lymfatische circulatie. Deze processen helpen om de gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

13. Hakken optillen

Eén van de beste oefeningen tegen cellulitis bestaat eruit dat je de hakken optilt. Deze oefeningen doet men vaak in trainingen van de benen en het onderlichaam. Ze helpen je echter ook om vet te verbranden.

Bovendien krijg je met deze oefeningen je kuitspieren in beweging. Ze verstevigen ook de dijen.

14. Benen heffen

Deze oefening heeft het vermogen om de lagere helft van je lichaam steviger te maken. Dat is de reden dat deze opmerkelijke oefening perfect is als je cellulitis of slappe huid hebt.

Je hebt voor deze oefening ook wat kracht en evenwicht nodig. Het is echter een uittekende manier om de billen te verstevigen.

Afrekenen met cellulite in 4 stappen

Afrekenen met cellulite in 4 stappen

Maakt jouw figuur je onzeker? Een figuur waar je je niet lekker bij voelt, maakt je onzeker. Lovehandles en cellulite op benen, dijen en billen zijn een veelvoorkomend probleem bij vrouwen. 80% van de vrouwen krijgt er mee te maken.

Wil jij rondere billen, een smalle taille en een volle boezem? Dan hebben wij iets voor jou…

Waarom shapewear nodig is voor je bruiloft

Waarom shapewear nodig is voor je bruiloft

Bruiden willen er absoluut perfect uitzien op hun trouwdag. Hun jurk moet hun figuur flatteren, en ze moeten de juiste onderkleding hebben om het te laten matchen. Het beste ondergoed om te kopen voor onder een trouwjurk is shapewear. De stijl, het comfort en het...

Waarom is shapewear zo duur?

Waarom is shapewear zo duur?

Een veel voorkomende vraag bij veel vrouwen en mannen van alle maten die geïnteresseerd zijn in shapewear is: "waarom is shapewear zo duur?"Wel, het antwoord is vrij simpel: "Omdat het echt werkt!" Shapewear is er in vele soorten, maten, patronen en stijlen met een...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je voor de eerste keer hier?

Ben je voor de eerste keer hier?

 

 Hoe voorkom je cellulite?

 Hoe kom je van cellulite af?

 Resultaat binnen 60 dagen!

You have Successfully Subscribed!

Krijg €5,- korting

Krijg €5,- korting

 

 Toepasbaar op alle artikelen!

 Geldig voor je eerste bestelling!

 

Bedankt!